Opinia Timisoarei

Au scuturat buzunarele soferilor, dupa ce le-au gasit masinile parcate pe pistele de biciclete, pe liniile de tramvai sau pe strazile pietonale. Aproape 1500 de autoturisme luate pe sus de politistii locali la Timisoara

TIMISOARA. Fie ajunsi la disperare ca nu gasesc un loc de parcare, fie tupeisti, multi soferi care si-au lasat masinile in zone interzise la Timisoara s-au trezit fara ele.

CITESTE SI: Cel mai distrus si mai circulat drum judetean din Timis va fi modernizat, dar ramane la o banda pe sens. Licitatie de peste 20 de milioane de euro

Politistii locali anunta ca au ridicat de la inceputul anului aproape 1500 de masini parcate in zone pietonale, pe piste de biciclete, in calea tramvaielor sau in jurul spitalelor.

Au fost ridicate de politistii locali un numar de 1458 de autovehicule din zone precum strazile special amenajate pentru pietoni din centrul orasului, din zonele in care se blocheaza intrarea in curti, parcari, de pe trotuare, din intersectii, unde se obstructioneaza vizibilitatea celorlalti participanti la trafic, de pe pistele de biciclete si spatii verzi, de pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilitati, din apropierea cailor de rulare a tramvaielor, unde se blocheaza circulatia mijloacelor de transport in comun, ori din zone in care se afla obiective de interes precum spitale, unitati medicale„, explica reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Pe langa ca au ramas fara autoturisme, soferii au fost nevoiti si sa scoata bani frumosi din buzunare pentru a si le recupera.

Reamintim ca potrivit OUG 195/2002, astfel de fapte sunt sanctionate cu amenzi intre 660 si 825 lei si trei puncte penalizare la permis, iar potrivit HCL 117/2024, sanctiunile sunt intre 500 si 1000 de lei pentru persoanele fizice si intre 1000 si 2000 de lei pentru persoanele juridice. Incalcarea in mod flagrant a legislatiei prin blocarea circulatiei altor mijloace de deplasare sau a pietonilor poate atrage dupa sine, pe langa sanctiuni, si ridicarea autovehiculelor, cu sprijinul societatii Timpark. Politistii locali actioneaza permanent pe aceasta linie cu atat mai mult cu cat un numar semnificativ de timisoreni reclama tocmai aceste aspecte si atrage, din nou, atentia conducatorilor auto sa respecte legislatia in vigoare pentru a evita sanctionarea si chiar ridicarea autovehiculelor„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Exit mobile version