Opinia Timisoarei

Au venit banii. Cel mai distrus, dar si cel mai circulat drum judetean din Timis va intra in reparatii cu 25 de milioane de euro

TIMISOARA. A fost semnat contractul de finantare pentru modernizarea DJ 691, cel mai distrus drum din judetul Timis, dar totodata si cel mai circulat.

CITESTE SI: Podul din Timis care n-a putut fi salvat si va fi demolat. Doi constructori vor sa ridice in loc altul nou 

Consiliul Judetean Timis si ADR Vest au semnat acest contract pentru fondurile europene care vor contribui la modernizarea tronsonului dintre Pischia si Alios, pana la limita cu judetul Arad. Aceasta este a doua etapa de modernizare a DJ 691, dupa ce tronsonul Timisoara – Giarmata, prin Dumbravita, a fost deja reabilitat si largit.

Sectorul de drum care va fi modernizat in directia Lipova are 29 de kilometri, porneste de la intersectia cu Autostrada A1 si merge pana la granita cu judetul Arad.

Valoarea totala a proiectului, cu TVA inclus, este de circa 126,5 milioane de lei, din care 102,5 milioane lei reprezinta cheltuieli eligibile. Restul de 24 de milioane, acoperite din bugetul propriu al administratiei timisene, insumeaza cheltuieli neeligibile la care se va mai adauga o cofinantare in cuantum de 2% din totalul valorii eligibile.

Consiliul Judetean Timis are la dispozitie 36 de luni pentru modernizarea acestui drum, din care 24 de luni vor dura lucrarile de executie.

In prezent se lucreaza deja la documentatia ce va sta la baza licitatiei pentru gasirea unui constructor care sa faca lucrarile.

 

Exit mobile version