Opinia Timisoarei

Avem carbune pentru o luna si 75% din gazul de care e nevoie sa-l arda. Primaria Timisoara da asigurari ca nu vor fi probleme cu caldura in oras la iarna

TIMISOARA. In locuintele racordate la Colterm, in scoli, spitale si alte institutii nu vor fi probleme cu asigurarea incalzirii in iarna care vine, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

CITESTE SI: Cu o intarziere deja de 1 an si jumatate si o buna parte din banii europeni pierduti, Clinica de Balneologie din Timisoara a ajuns la 85% realizare. Foto

Edilul sef sustine ca a fost achizitionat 75% din gazul necesar arderii carbunelui, dar si ca sunt 50.000 de tone de carbune pe stoc, care ar acoperi cam o luna de vreme rece.

Acum avem stocuri istorice, contract la gaz, 30 km de rețea de termoficare modernizata și datorii vechi de peste 70 milioane lei achitate.
Lucram la un mare proiect de inverzire a modului de producere a energiei termice. Am depus un proiect de 219 milioane de lei pentru a putea instala 10 turbine pe gaz (sau pe hidrogen verde, in viitor) care produc atat energie termica, cat și energie electrica. Astfel, vom inlocui aproape doua treimi din consumul de carbune pentru incalzirea centralizata și vom reduce drastic poluarea„, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Exit mobile version