Opinia Timisoarei

Avionul care imprastie substante impotriva tantarilor isi va relua zborul peste Timisoara. Vor fi si actiuni de starpire a soarecilor si sobolanilor

TIMISOARA. Primaria Timisoara va demara la inceputul lui iulie campanii de dezinsectie si deratizare in oras.

CITESTE SI: Cele 3 pasaje la care inca se lucreaza pe Centura Sud Timisoara. Trebuie sa fie gata intr-o luna. Video 

Interventiile pentru combaterea insectelor se vor face in prima saptamana din luna iulie, intre orele 22:00 si 06:00.

Produsele folosite sunt Cymina Plus (substanta activa Cipermetrin) pentru combaterea tantarilor adulti, cu o concentratie a solutiei de lucru de 50 ml produs in 3 litri de apa/solvent, și VECTOBAC WG (substanta activa Bacillus thuringiensis subsp. israelensis) pentru combaterea larvelor, cu o concentratie a solutiei de lucru de 1 kg produs in 10 L/apa.

Tot in perioada 1-7 iulie se va face si dezinsectie aeriana, in intervalul orar 05:30 – 09:30. Se va folosi Cymima Plus (substanta activa Cipermetrin), cu o concentratie a solutiei de 50 ml produs in 1 litru de apa.

Substantele folosite pentru dezinsectia aeriana şi terestra fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor), avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii şi se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii.

In perioada 1 – 14 iulie se vor face si operatiuni de deratizare intre orele 9 si 17. Produsul utilizat este Colbrom Pasta, cu o norma de consum de 100 gr/statie de intoxicare, substanta activa Bromadiolone. Acesta este avizat de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii, facand parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 14 (rodenticide). Masura are scopul de a controla și reduce populatia de rozatoare, prevenind astfel raspandirea bolilor și mentinerea unui mediu urban curat.

Timisorenii sunt rugati sa faca la randu-le curatenie in gospodarii si sa ia masuri pentru combaterea tantarilor si mustelor. In conditiile in care va ploua, perioada in care se va desfasura operatiunea de dezinsectie va fi prelungita.

Exit mobile version