Opinia Timisoarei

Banat Girls invinsa din nou de Gloria Bistrita. Urmeaza o deplasare in Cupa Romaniei, la Miercurea Ciuc. Foto

TIMIS. Banat Girls Comlosu Mare a pierdut cu 4-1 meciul cu Gloria Bistrita din etapa a V-a a play-out-ului Superligii de fotbal feminin.

CITESTE SI: Continua seria neagra. Politehnica Timisoara pierde pe terenul Universitatii Cluj 

Banatencele au inceput slab meciul si au incasat doua goluri in primele 10 minute. Mai intai fosta jucatoare a formatiei timisene, Bianca Ienovan a obtinut o lovitura de la 11 metri in minutul 9, iar Oana Negrea a transformat. Dupa aproximativ 2 minute, capitanul Bistritei, Mihaela Merlan, a trimis o minge in adancime, Ienovan a zburdat spre balon si din marginea careului de 16 metri a trimis pe langa portarul timisean Vogt in plasa. Banat Girls a avut ocazia sa reduca din diferenta, dar Melisa Sodinca nu a putut sa o invinga din lovitura libera pe Salamon. In minutul 26, Gloria a mai primit un penalty, dupa ce o minge trimisa in careul timisean a lovit-o in brat pe Andreea Tomescu. A transformat din nou Oana Negrea, care a facut 3-0. Acesta a fost si scorul pauzei, cu toate ca Nara da Costa si Nicol Dinca-Vuia au avut oportunitati de a inscrie pentru banatence.

Repriza a doua a inceput cu o ocazie a Bianca Ienovan, al carei sut din marginea careului mare a fost respins in corner de Laura Vogt. In minutul 55, Giorgiana Vasile a trimis cu capul spre poarta timiseana, dar mingea a lovit bara transversala. In minutul 59 a venit randul formatiei timisene sa nimereasca bara prin Nara da Costa. Brazilianca s-a revansat 2 minute mai tarziu, cand a centrat perfect din corner, mingea a ajuns la Francesca Frericks, care a trimis in plasa.
Ultima reusita a intalnirii a apartinut tot Gloriei Bistrita. Dupa o faza plecata din partea stanga, mingea a circulat pe traseul Adina Rognean – Bianca Ienovan – Corina Colibaba, iar ultima a trimis in plasa pentru 4-1.

Stiam ca va fi un meci greu, pentru ca Gloria este o echipa buna, iar noi suntem intr-o situatie stabila, ca echipa. Am facut tot ce am putut. in prima repriza am avut cateva nesincronizari, dar in partea a doua am jucat mult mai bine ca echipa si am rezolvat mai bine situatiile in care am fost puse si sunt mandra de echipa, chiar daca am pierdut. Am avut si eu cateva ocazii, dar la acest nivel nu poti rata. Din nefericire am fost usor naiva acolo in fata portii, ma bucur totusi ca am reusit un assist in acest meci. Au fost cateva faze in care nu trebuia sa ratam. Totusi, daca luam in considerare ultimul meci cu Gloria, cred ca acum am aratat un fotbal mai bun si am crescut in joc”, a spus dupa meci Nara Estefania da Costa, fotbalista Banat Girls Comlosu Mare.

Pentru Francesca Frericks, reusita din partida cu Gloria a fost a treia in ultimele doua partide.

Cred ca astazi am jucat mai bine decat am facut-o in primul meci cu Gloria. Am remediat unele lucruri, am avut o posesie mai buna, ne-am creat mai multe ocazii, deci cred ca evoluam pas cu pas in fiecare etapa. Ma bucur ca am reusit sa si inscriu si sper sa o mai fac si in rundele care urmeaza. E foarte bine pentru mine sa inscriu, mai ales cand joc mai mult pe pozitie defensiva”, a spus Francesca Frericks, fotbalista Banat Girls Comlosu Mare.

In runda urmatoare, Banat Girls Comlosu Mare va juca in deplasare impotriva lui ACS Targu Mures. Pana la acea partida, formatia timiseana va juca la mijlocul saptamanii partida din etapa a II-a din grupele Cupei Romaniei impotriva lui Csikszereda Miercurea Ciuc.

Exit mobile version