Profesorii de la universitatea timisoreana spun ca banii si noile laboratoare le vor permite studentilor de la medicina sa invete sa diagnosticheze mult mai repede.
„Daca este sa vorbim despre ceea ce inseamna actualitate in medicina, vorbim de un diagnostic mult mai rapid si acces la aparatura pe care o ai aici in tara si nu mai departe. Este vorba in principal de fundamentarea cercetarii”, a explicat dr. Dan Gaita, medic primar.
Prin intermediul proiectului dintre cele doua orase, Timisoara si Szeged, a fost stabilita o relatie de colaborare stiintifica didactica. Banii vor fi folositi pentru cercetare stiintifica, pentru crearea unei infrastructuri si pentru dotarea unor laboratoare cu aparatura moderna, la ultimele standarde europene.
„Se vor crea trei laboratoare noi de cercetare: un laborator de genetica moleculara, se va face la Szeged, un laborator de microscopie confocala, aici in Timisoara, si un laborator de stocare si prelucrare a datelor, pentru ca este vorba despre aceste rezultate in reviste de circulatie europeana”, a mai spus Dan Gaita.
Va exista si un schimb de experienta intre studentii timisoreni si cei din Szeged. Cat despre laboratoare, acestea vor fi dotate in cel mult 2 ani de zile.