BARFE: Socul „Serban” si semnificatia imbratisarilor la magistratii timisoreni

Arestarea vicepresedintelui Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Catalin Serban, intr-un complex dosar de coruptie, a provocat un adevarat tsunami la nivelul mentalului colectiv al magistratilor timisoreni. Principiul juridic potrivit caruia cine poate mai mult, poate si mai putin - adica cine aresteaza un vicepresedinte de Curte, poate retine oricand si un judecator de la oricare instanta - i-a determinat pe impartitorii dreptatii sa-si activeze, rapid, toate paravanele de protectie, in speranta ca firewall-urile autoimpuse le vor proteja cariera si, in unele cazuri, chiar libertatea de „virusii” anticoruptiei. Daca pana la socul Serban, avocatii erau perceputi ca un soi de sfatuitori underground al anumitor judecatori, in prezent acestia sunt tinuti la distanta, in zona raporturilor deontologice si legale dintre aparator si magistrat, in timp ce jurnalistii sunt vazuti ca veritabili agenti ai SIPI, DIIPI, SRI, DIICOT, UM 0962 si alte structuri reale sau fantomatice care ar putea sa atenteze la inamovibilitatea magistratilor. Mai mult, solidaritatea de casta este si mai evidenta in aceasta perioada, slujitorii Justitiei imbratisandu-se cu foc ori de cate ori se intalnesc in afara Palatului Dicasterial. Sursele noastre adanc infiltrate printre acarienii de la arhive ne-au lamurit ca imbratisarile prelungite dintre magistrati nu au nimic in comun cu afectiunea de breasla, ci a intrat in obiceiul castei ca, prin acest gest, prietenii si colegii sa fie verificati discret daca nu cumva poarta pe sub roba oarece dispozitive de ascultare... *** NOTA: Articolele din categoria BARFE sunt considerate ca facand parte din genul publicistic pamflet si trebuie tratate ca atare!

Arestarea vicepresedintelui Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Catalin Serban, intr-un complex dosar de coruptie, a provocat un adevarat tsunami la nivelul mentalului colectiv al magistratilor timisoreni. Principiul juridic potrivit caruia cine poate mai mult, poate si mai putin – adica cine aresteaza un vicepresedinte de Curte, poate retine oricand si un judecator de la oricare instanta – i-a determinat pe impartitorii dreptatii sa-si activeze, rapid, toate paravanele de protectie, in speranta ca firewall-urile autoimpuse le vor proteja cariera si, in unele cazuri, chiar libertatea de „virusii” anticoruptiei.

Daca pana la socul Serban, avocatii erau perceputi ca un soi de sfatuitori underground al anumitor judecatori, in prezent acestia sunt tinuti la distanta, in zona raporturilor deontologice si legale dintre aparator si magistrat, in timp ce jurnalistii sunt vazuti ca veritabili agenti ai SIPI, DIIPI, SRI, DIICOT, UM 0962 si alte structuri reale sau fantomatice care ar putea sa atenteze la inamovibilitatea magistratilor.

Mai mult, solidaritatea de casta este si mai evidenta in aceasta perioada, slujitorii Justitiei imbratisandu-se cu foc ori de cate ori se intalnesc in afara Palatului Dicasterial.
Sursele noastre adanc infiltrate printre acarienii de la arhive ne-au lamurit ca imbratisarile prelungite dintre magistrati nu au nimic in comun cu afectiunea de breasla, ci a intrat in obiceiul castei ca, prin acest gest, prietenii si colegii sa fie verificati discret daca nu cumva poarta pe sub roba oarece dispozitive de ascultare…

***

NOTA: Articolele din categoria BARFE sunt considerate ca facand parte din genul publicistic pamflet si trebuie tratate ca atare!

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. asta e buna! sa nu mai poti sa cumperi un proces in Romania, asta n-as fi crezut-o niciodata !!!!!!

    • @bodo. Adevarat spui! Cred totusi ca simpla autoimpunere a deontologiei ar fi fost o protectie adecvata. Insa asta presupune multe. Si nu prea sunt … multe. Ca fiecare se preocupa de chestiunile care il „ard” pe el. Ce conteaza ca va produce efecte asupra altora. Hai bau.