TIMISOARA. Timisorenii vor inota gratis in bazinul de inot din zona Dacia, proaspat renovat cu bani din bugetul local. Au prioritate insa sportivii de performanta!
Vreme de cateva luni, din primavara si pana in prezent, muncitorii care au lucrat la bazinul de inot din zona Dacia au schimbat aproape tot ce se poate schimba, de la faianta din bazin, pana la cea din exterior, de la grupurile sanitare pana la vestiare. Sportivii timisoreni vor putea inota acolo incepand de saptamana viitoare, iar in curand vor merge sa inoate si timisorenii, fara sa scoata vreun ban din buzunar.
„S-au facut lucrari generale, de la faianta din bazin, la cea din exterior, la iluminat, instalatii sanitare. Aici nu s-au facut investitii de 40 de ani, de cand a fost acest bazin. S-a lucrat foarte slab. Acum au prioritate grupele de performanta si dupa aceea sportivii de la rugby, handbal, care vin la refacere o data sau de doua ori pe saptamana. Avem actiuni sociale pentru miscarea pentru sanatate pentru adulti”, ne-a declarat Stefan Hrib, administratorul bazinului de inot din Dacia.
60 de persoane pot intra intr-o ora in bazinul lung de 25 de metri si lat de 15. Se vor face programari, dar timisorenii ar putea avea acces liber seara, intre orele 19:00 – 22:00.
Primarul Nicolae Robu si viceprimarul Dan Diaconu au taiat joi panglica. Potrivit edilului sef, s-au investit aproximativ 800.000 de lei din bugetul local. Lucrarile au inceput pe vremea fostului primar Gheorghe Ciuhandu.
„Trebuie sa imbunatatim facilitatile noastre pentru sport. Acest bazin a ajuns in ultimul hal de paragina, timp de 4 ani nu a functionat deloc. In momentul de fata arata foarte bine, il vom folosi atat pentru sportul de performanta, cat si pentru sportul de intretinere. Toata lumea care vina sa faca sport aici are acces gratuit, nu se percep taxe. Introducem un sistem cu carduri, ca sa avem o evidenta clara a persoanelor care practica sportul. Vom lasa lucrurile sa se desfasoare si daca vom vedea ca bazinul este suprasolicitat pe anumite intervale orare, vom face o anumita planificare a accesului. In luna mai au inceput lucrarile si in circa jumatate de an au fost finalizate”, a declarat Nicolae Robu.