Opinia Timisoarei

Biciclisti si trotinetisti, surprinsi ca isi faceau poze selfie cu telefoanele mobile in mers, la Timisoara

TIMISOARA. Teribilism pe doua roti la Timisoara. Politistii locali de la Serviciul Siguranta Rutiera au organizat o razie pe pistele de biciclete dupa ce, sustin agentii, au primit mai multe sesizari legate de felul in care acestia circula in afara pistelor destinate lor si stanjenesc pietonii.

CITESTE SI: Doar ca sa schimbe aspectul la 2 fatade, Dominic Fritz a oprit de un an lucrarile la noul campus Lenau din Timisoara. Acum a lansat licitatia sa gaseasca o firma care sa faca modificarile, cu peste 4 milioane de euro 

Politistii locali au stat la panda pe Calea Alexandru Ioan Cuza, bulevardul care leaga Piata Marasti de zona Iulius Town.

In urma actiunii din ultimele doua zile au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002, de la 330 lei si pana la 990 lei. Pe langa circulatia prin alte zone decat pe unde este permis, alte persoane se deplasau cu bicicletele pe pista, dar fara a tine cel putin o mana pe ghidon, asa cum prevede actul normativ, expunandu-se la accidente atat pe ei insisi, cat si pe ceilalti participanti la trafic.

Spre exemplu, o tanara de 22 de ani a fost sanctionata deoarece se deplasa pe bicicleta, timp in care isi facea selfie-uri cu telefonul mobil, fiindu-i astfel distrasa atentia. Nu este singura, un tanar de 20 de ani fiind surprins in aceeasi ipostaza. Un numar de 31 de conducatori de biciclete si trotinete au fost sanctionati de politistii locali in special in ultima luna pentru ca nu au respectat regulile impuse de Codul Rutier in zone precum Calea Alexandru Ioan Cuza, Bdul Republicii, L. Rebreanu, Gh. Lazar, Cluj, CD Loga, General I Dragalina, Aleea FC Ripensia, Calea Aradului etc. Politia Locala atrage atentia ca si conducatorii unor astfel de vehicule trebuie sa se deplaseze cu grija, sa respecte regulile rutiere, dar si pe ceilalti participanti la trafic, deoarece pot provoca accidente, uneori cu urmari grave„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Exit mobile version