Caz de braconaj surprins in direct de camerele de supraveghere de pe Muntii Tarcu din judetul Caras- Severin. Totul s-a petrecut in noaptea de 11 spre 12 septembrie cand un grup de trei persoane au intrat in padure si au ucis un cerb in Situl Natura 2000.
Cei trei barbati s-au intors din padure cu trofeul pe care abia au putut sa il care.
In urma sesizarilor autoritatilor de catre reprezentantii WWF Romania, filiala Resita, acestia au primit confirmarea ca cei trei barbati nu aveau autorizatie de vanatoare la cerb pe fondul cinegetic respectiv, ba mai mult, una dintre persoanele din imagini este un angajat al Ocolului Silvic Otelu Rosu, care gestioneaza fondul de vanatoare.
”Secvente surprinse de camere in perioada 11- 12 septembrie pe Fondul Cinegetic 15 Poiana Marului, aflat in administrarea Directiei Silvice Caras-Severin, prin Ocolul Silvic Otelu Rosu, au fost considerate suspecte de braconaj de catre echipa WWF- filiala Resita. Ne-am adresat imediat autoritatilor competente, punand la dispozitie secventele filmate si cerand verificarea legalitatii actunii de vanatoare. Garda Forestiera Judeteana Caras-Severin a confirmat lipsa autorizatiilor de vanatoare in acest caz”, anunta reprezentantii WWF care promit ca vor urmari cazul pana cand se vor lua masuri fata de cei vinovati.
WWF- Romania deruleaza in Carpatii din sud-vestul Romaniei proiectul Salbaticia din Carpati, bogatie pentru oameni. O activitate foarte importanta aici o reprezinta evaluarea faunei salbatice cu scopul de a identifica posibile coridoare ecologice, pentru asigurarea conectivitatii intre populatii de fauna specifica conditiilor noastre geografice.
De aceea WWF Romania monitorizeaza prin intermediul unor camere video fauna din arealul Parcurilor Nationale Semenic-Cheile Caraşului, Cheile Nerei-Beusnita, Domogled-Valea Cernei, Retezat, Parcul Natural Portile de Fier si situl Natura 2000 Muntii Tarcu.
Carpatii de Sud-Vest reprezinta una dintre cele mai mari zone de salbaticie din Europa si una dintre cele mai bogate zone naturale din tara- 300.000 de hectare. Viziunea WWF este de a crea aici o retea functionala de zone conectate, administrate eficient si bine protejate.