Reteta pentru budinca cu mere nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al
Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale
pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru a pregati budica cu mere este nevoie de paine alba, lapte, rom, zahar, pasta de mere coapte, lamai rase
sau portocale.
Iata cum se prepara budinca cu mere conform retetarului din urma cu aproape noua decenii.
„Se inmoaie resturile de paine alba in lapte, se framanta bine adaugandu-se o lingura de rom, zahar, pasta de mere coapte si pentru aroma se adauga coaja rasa de lamaie sau portocale. Se pune totul in forma si se da la cuptor. Se poate stropi cu putin rom, in momentul in care o dam la masa”
sursa foto: biscuim.ro