Reteta pentru budinca de carne nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru a pregati budinca de carne aveti nevoie de carne de vita, unt, zahar, sare, o franzela, lapte, oua, smantana si pesmet.
Iata cum se gateste budica de carne conform retetei din urma cu aproape 9 decenii.
„Tocam felii marunte 250 de grame de carne de vitel, le frigem bine in unt, adaugam sarea necesara si foarte putin zahar. Dupa ce s-a fript carnea bine, o luam de la foc, o tocam marunt de tot si o trecem si prin masina de tocat carne. Dupa ce s-a racit carnea, mestecam 4 linguri de unt proaspat si frecat ca spuma, o franzela inmuiata in lapte si stoarsa, 4 oua intregi, 3 linguri de lapte, 2 linguri de smantana, si la urma 2 linguri de pesmet. Ungem o forma bine cu unt, o presaram cu pesmet si punem budinca sa se coaca. Se serveste cu sos de trufe sau de ciuperci„.
sursa foto: bucatarul.tv