Reteta pentru coltisori cu branza nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru a pregati coltisorii cu branza aveti nevoie de faina, oua, branza, zahar, sare, untura si pesmet.
Iata cum se pregateau coltisorii cu branza in urma cu aproape 90 de ani.
„Se ia 1 kilogram de faina, se pune pe un blat de lemn, iar in faina se adauga un ou si se framanta. Cand blatul este gata se intinde bine cu facaletul si se taie sub forma de patratele. Intre timp branza se faramiteaza, se adauga putin zahar si se freaca. Amestecul se pune in mijlocul patratelelor de aluat, dupa care unim cele doua colturi opuse ale patratelor. Intre timp, intr-o cratita punem untura si pesmet sa se incinga, apoi punem coltunasii in cratita si ii lasam sa se friga„