Reteta pentru mancarea de spanac nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru a gati aceasta mancare aveti nevoie de spanac, apa, untura, faina si sare.
Iata cum se pregatea mancarea de spanac conform retetarului din urma cu aproape 9 decenii.
„Se ia spanacul, se curata de pielite si de foile vestejite, se spala si se lasa intr-un vas. Punem apa la foc, iar cand s-a fiert se pune spanacul. Se lasa descoperit sa nu isi piarda culoarea. Apoi il strecuram si il racim cu apa rece. Dupa ce s-a scurs bine, il tocam marunt, apoi il punem in untura il presaram cu faina si il stingem cu apa. Sarea se poate adauga in functie de gustul fiecaruia.„