Reteta pentru marinata de peste nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru a pregati marinata de peste aveti nevoie in primul rand de peste(care va place mai mult), ulei, faina, otet, sare, boabe de piper, foi de dafin, si ceapa.
Iata si si modul in care se pregateste marinata de peste conform retetarului de acum aproape 90 de ani.
„Pestele fript, taiat bucati, se aseaza in borcan, iar din untdelemnul ramas de la frigere, strecurat, se face cu putina faina un rantas subtire. Se stinge cu otet si se lasa sa fiarba bine cu sare, boabe de piper, foi de dafin si ceapa crestata, apoi se lasa sa se raceasca si se toarna peste peste„