Reteta pentru peltea de agrise nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru a pregati pelteaua de agrise avem nevoie de agrise verzi, zahar si apa.
Iata cum se pregateste pelteaua de agrise conform retetarului din urma cu aproape 90 de ani.
„Fierbem un sfert de litru de apa si pregatim un kilogram de agrise verzi, pe care le punem in apa. Cand s-au muiat de tot agrisele de tot, le luam de la foc si scurgem sucul printr-un tifon. Cantarim 1 kilogram de zahar si o jumatate de litru de suc de agrise si fierbem zaharul cu sucul timp de 10 minute. Dupa ce s-a racit il punem in sticle peste agrise”
Sursa foto: aflaacum.ro