Reteta pentru rulouri de varza fripta inabusita nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru a pregati rulourile aveti nevoie de varza, faina, untura si rosii.
Iata cum se pregatesc rulourile cu varza conform retetarului din urma cu aproape 9 decenii.
„Se taie varza marunt si se frige in untura. In acest timp facem o coca subtire din faina, sare si putina apa calduta. Cand varza e gata, o punem pe foaia intinsa subtire si o intindem, apoi o rulam si cu coada unei linguri facem ovaluri in forma oblica si le taiem cu cutitul. Intr-o cratita punem untura si putina apa calda si cand e bine incinsa punem compozitia in cratita sa se friga. Cand e gata o punem pe o farfurie rotunda si o garnisim cu rosii„