Reteta pentru „snitel englez cu piree de cartofi” nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru a pregati aceasta mancare pentru familie aveti nevoie de carne, ceapa, faina, bulion, smantana, cartofi, piper si sare, ultimele doua adaugate dupa gust.
Iata si cum se gateste preparatul conform retetarului de acum aproape 9 decenii.
„Carnea taiata pentru snitel se bate bine, se sareaza si se piepereaza. Se prajeste in grasime. Dupa ce s-a fript in grasime se pune ceapa, taiata foarte fin, se lasa sa se rumeneasca. Se adauga faina, se stinge apoi cu bulion si zeama de carne se amesteca cu acest sos cu smantana si se toarna peste snitel. Cartofii spalati si curatati, taiati cuburi, se fierb in apa clocotita cu sare, iar cand sunt fierti se trec prin masina de cartofi„