Reteta pentru sufleu de mere nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru a prepara sufleul de mere aveti nevoie inainte de toate de mere. De asemenea este nevoie de apa, zahar praf, oua, lapte, zahar, vanilie si frisca.
Iata cum se pregatea sufleul de mere, conform retetarului din urma cu aproape 90 de ani.
„Se iau 3-4 mere, se coc la cuptor, se trec prin sita si se pun intr-un castron cu un pahar de zahar praf si un albus si se amesteca cu telul. Se ia o jumatate de litru de lapte se pune la fiert cu zahar si vanilie, se freaca apoi cu putin zahar si cu un galbenus si putina faina, si se pune la fiert. Cand s-a racit se pune intr-o farfurie adanca, apoi se pun merele si se garniseste cu frisca„