Reteta pentru ciorba de cartofi nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau fetele care in urma cu aproape un secol studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru ciorba de cartofi este nevoie in primul rand de cartofi. Nu conteaza marimea, dar in materie de cantitate puteti alege numarul in functie de cati invitati aveti la masa. Reteta este pregatita pentru 6 persoane.
Pe langa cartofi mai aveti nevoie de un morcov, o jumatate de pastarnac, o felie de telina, un ou, o ceapa si smantana.
Iata cum se prepara supa de cartofi conform retetarului din urma cu 88 de ani.
„Toate legumele se spala, se curata, se pun la fiert intregi sau taiate marunt cu doi litri de apa si se lasa sa se fearba. Se acreste cu lamaie. Se prepara castronul in care s-a preparat un galbenus de ou cu o lingura de smantana„