Reteta pentru trandafiri nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.
Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.
Pentru a pregatit aceste prajiturele aveti nevoie de faina, oua, untura, smantana, zahar, sare, cirese (sau orice alt fruct doriti).
Iata si cum se pregatesc trandafirii conform retetei din urma cu aproape 90 de ani.
„Se iau 300 de grame de faina, doua galbenusuri, doua linguri de smantana, doua linguri de zahar si sare. Se framanta bine, iar dupa ce am lasat aluatul sa se odihneasca, il intindem de gosimea muchiei de cutit. Cu o forma de floare rotunda il taiem. Daca se poate, taiem prajiturelele de marimi diferite, de la cea mai mare la cea mai mica. La mijloc le ungem cu albus de ou, le punem una peste alta, dupa care le apasam cu degetul in mijloc sa nu se desprinda. In untura incinsa le frigem, dupa care le scoatem pe sugativa si in mijlocul trandafirilor punem o cireasa sau un alt fruct, dupa care se serveste„.
sursa foto: delicatesa.ro