Mesele de Craciun in Banat sunt tot timpul imbelsugate, iar dintre produsele de pe mese nu poate lipsi salata boeuf.
Daca v-ati saturat de sarme, caltabosi sau de carnea de porc pregatita in toate felurile, puteti incerca in zi de sarbatoare si o salata boeuf, una care nu este deloc gre de pregatit si pentru care ingredientele se gasesc in orice gospodarie.
Pentru salata aveti nevoie de cartofi, telina, morcovi, pastarnac, carne de vita, 1 borcan castraveti la otet, mustar, maioneza, sare si piper.
Iata cum se pregateste salata boeuf.
Se spala legumele si se pun la fiert. La fel, in alt vas, carnea. Dupa ce s-au fiert, legumele se scot, se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Se toaca marunt apoi toate, legumele, carnea si castravetii murati. Se adauga mustarul, maioneza, sarea si piperul dupa gust si se amesteca bine cu mana, apoi se aseaza pe platou si se orneaza dupa bunul plac al fiecaruia.