Bursa spagilor pentru un loc de munca in strainatate. Cat ai plati pentru un job “afara”?

Din cauza traiului din ce in ce mai greu din tara sau a somajului ridicat, romanii ar face orice ca sa-si gaseasca un loc de munca in strainatate. Ar fi dispusi, de exemplu, sa dea spagi mai mari decat comisioanele catre firmele de intermediere sau direct la angajator, numai sa obtina un job afara. Asa se face ca peste jumatate din cei care vor sa plece ar da o anumita suma pentru un loc de munca, o treime dintre acestia mergand pana la peste 500 de euro, arata datele unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Jobsinro.ro. Potrivit Jobsinro.ro, dintre cei care vor sa plece la munca in strainatate, aproape 17% ar da o spaga egala sau mai mare de 500 de euro. Pana intr-o suta de euro ar da aproape 13% dintre respondenti, procent egal cu al celor care ar fi dispusi sa ofere intre 100 si 300 de euro. Surprinzator este ca sunt mai putini cei care ar fi dispusi sa ofere un comision peste 500 de euro unei firme de intermediere pentru obtinerea unui loc de munca intr-o alta tara. In schimb, unul din cinci respondenti ar da unei firme un comision pana intr-o suta de euro. In ceea ce-i priveste pe cei care si-au gasit deja un loc de munca in strainatate printr-o firma de plasare, mai mult de jumatate dintre cei care au participat la sondaj (54,5%) au spus ca nu au dat nimic pentru a se angaja. In schimb, aproape un sfert au declarat ca au dat spaga, iar unul din cinci a dat comision. Referitor la valoarea spagii, aproape 23% au dat mai mult de 500 de euro, iar in cazul a 15,5% dintre respondenti, valoarea spagii a fost cuprinsa intre 100 si 300 de euro. Dintre cei carora li s-a cerut comision, 18,5% au platit intre 100 si 300 de euro, in timp ce peste 15% au dat peste 500 de euro.

Din cauza traiului din ce in ce mai greu din tara sau a somajului ridicat, romanii ar face orice ca sa-si gaseasca un loc de munca in strainatate. Ar fi dispusi, de exemplu, sa dea spagi mai mari decat comisioanele catre firmele de intermediere sau direct la angajator, numai sa obtina un job afara. Asa se face ca peste jumatate din cei care vor sa plece ar da o anumita suma pentru un loc de munca, o treime dintre acestia mergand pana la peste 500 de euro, arata datele unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Jobsinro.ro.

Potrivit Jobsinro.ro, dintre cei care vor sa plece la munca in strainatate, aproape 17% ar da o spaga egala sau mai mare de 500 de euro. Pana intr-o suta de euro ar da aproape 13% dintre respondenti, procent egal cu al celor care ar fi dispusi sa ofere intre 100 si 300 de euro. Surprinzator este ca sunt mai putini cei care ar fi dispusi sa ofere un comision peste 500 de euro unei firme de intermediere pentru obtinerea unui loc de munca intr-o alta tara. In schimb, unul din cinci respondenti ar da unei firme un comision pana intr-o suta de euro.

In ceea ce-i priveste pe cei care si-au gasit deja un loc de munca in strainatate printr-o firma de plasare, mai mult de jumatate dintre cei care au participat la sondaj (54,5%) au spus ca nu au dat nimic pentru a se angaja. In schimb, aproape un sfert au declarat ca au dat spaga, iar unul din cinci a dat comision. Referitor la valoarea spagii, aproape 23% au dat mai mult de 500 de euro, iar in cazul a 15,5% dintre respondenti, valoarea spagii a fost cuprinsa intre 100 si 300 de euro. Dintre cei carora li s-a cerut comision, 18,5% au platit intre 100 si 300 de euro, in timp ce peste 15% au dat peste 500 de euro.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.