Opinia Timisoarei

Cale ferata moderna intre Timisoara si Szeged. Trenurile vor prinde viteza!

TIMISOARA. Autoritatile din judetele Timis si Csongrad din Ungaria nu renunta la ideea de a moderniza calea ferata care leaga Timisoara si Szeged, zeci de milioane de euro urmand a fi alocate pentru acest proiect.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin a avut o intalnire, pe aceasta tema, la Oradea, cu omologul sau din Csongrad, Ungaria, dar si cu alti presedinti de consilii judetene din vestul tarii noastre.

Am avut o intalnire cu presedintii de consilii judetene din Bihor, Arad si Satu Mare, cu alti presedinti de consilii judetene din Ungaria. Am cazut de acord impreuna cu judetul Csongrad, care este infratit cu noi, ca suntem de acord ca o parte din banii care vor veni, in jur de 25-30 de milioane de euro, pe acest proiect transfrontalier, sa poata fi dirijati catre realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului pentru modernizarea caii ferate si a cresterii gradului si capacitatii de viteza pentru ceea ce inseamna acest traseu. La ora actuala se circula cu viteza redusa in aceasta zona”, a spus, joi, Bojin.

In 2011, consilierii judeteni de la acea vreme, au aprobat realizarea unui studiu de pre-fezabilitate pentru calea ferata Timişoara – Szeged. Finantarea s-a facut prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013.

Exit mobile version