Opinia Timisoarei

Campanie de Constientizare si Educatie privind Protectia Mediului la Scoala Gimnaziala Dumbravita. Foto

TIMISOARA. La Școala Gimnazială din Dumbravita, județul Timiș, a fost lansat un program educațional privind protecția mediului, in fapt o Campanie de constientizare si educatie privind protectia mediului de care beneficiaza 510 elevi.

Scopul proiectului este dezvoltarea competentelor necesare pentru atenuarea schimbarilor climatice si protejarea mediului si educarea celor 510 elevi de la gimnaziu asupra unor probleme importante de mediu. In cadrul proiectului, copiii vor invata cum sa adopte un comportament responsabil.

De asemenea, in cadrul programului vor fi organizate activitati extracurriculare: campanii de ecologizare si plantare de arbori, vizite de studiu la agenti economici si universitati.

Programul de educatie mai cuprinde, printre altele: Elaborarea si distribuirea materialelor didactice -12 domenii de interes; Organizarea si desfasurarea modulelor educationale in cadrul scolii; Campanii de ecologizare si plantare arbori (2 arbori/elev); Vizite de studiu la universitati si agenti economici pentru a invata despre metodele de protejare a mediului.

Domaniile de interes sunt: Poluarea aerului; Poluarea apelor; Taierea ilegala a padurilor; Gestionarea si reciclarea deseurilor; Compostarea deseurilor biodegradabile; Exploatarea si epuizarea resurselor naturale; Beneficiile energiei verzi si resurselor regenerabile; Protectia ariilor naturale protejate; Agricultura intensiva si impactul asupra mediului; Industrializarea excesiva si efectele asupra mediului; Protectia biodiversitatii; Utilizarea transportului cu emisii scazute.

Campania este finantata de Administratia Fondului pentru Mediu, proiectul, care se desfasoara pâna in 31.10.2025, având o valoare totala de 499.850 de lei.

Exit mobile version