Opinia Timisoarei

Campionii de la RCM au lasat antrenamentele si au urcat pe biciclete pentru a pedala alaturi de studentii de la Universitatea de Vest! FOTO!

Noua componenti ai lotului banatean au participat marti la actiunea „Pedalati cu familia UVT”, actiune ce face parte dintr-un sir de evenimente care marcheaza aniversarea Universitatii de Vest din Timisoara.

Jucatorii neo-zeelandezi Johnny Sola, Paula Kinikinilau, Jack Umaga, Viliami Moala, alaturi de Eugen Capatana, Bogdan Bradu, Catalin Fercu si Daniel Carpo au raspuns la provocarea lansata de cei de la UVT si, inaintea antrenamentului de dupa-amiaza, s-au inscris la o „scurta” pedalare.
Cel mai experimentat la mersul pe bicicleta s-a dovedit a fi Daniel Carpo, cel care s-a prezentat la start cu bicicleta personala, marturisind ca ii place foarte mult sa pedaleze in timpul liber. „Nu cred ca sunt singurul biciclist cu experienta de aici, mai sunt si profesorii, cel putin profesorul meu pentru sportul pe roti care ma coordoneaza e intr-adevar profesionist si are si o bicicleta pe masura pe care as spune ca sunt chiar invidios, insa imi place mult acest sport, e foarte placut, iti creaza un pic de adrenalina, poti sa te manifesti cu bicicleta, iar acesta actiune e o ocazie de a fi impreuna, cum se si intituleaza evenimentul, cu familia UVT, cu familia rugbystica, ne bucuram de moment”, a spus Carpo care a evitat insa sa le arate colegilor sai cat de bine se descurca cu bicicleta: „O sa urmez programul pe care il avem, alaturi de grup, am si intrebat la inceput daca e concurs, insa nu este, este doar o plimbare, o propaganda pentru acest sport frumos”, a mai spus Carpo. Rugbystul si-a amintit cum a inceput sa invete sa pedaleze: „Am inceput cand eram micut cu tricicleta, apoi am trecut la pedale, pe sub ghidon, cand eram pitic, apoi am progresat si acum pot sa spun ca am si bicicleta pe care mi-am dorit-o cel mai mult. Cand eram mic nu am avut parte de biciclete prea performante, aveam clasica <<ruseasca>>, ce aveau parintii, insa acum ma bucur de ce am si imi doresc sa progresez pe vitor. As putea spune ca este si asta o pasiune, am avut si trasee montane unde am participat, am participat cu echipa de club si la diferite trasee in jurul orasului, am avut cateva iesiri in natura cu bicicleta si e un sport foarte placut „, a povestit Carpo.
„Ma simt ca in copilarie, nici nu mai stiu de cand nu am mai mers cu bicicleta, cred ca de pe la 14 ani. Dar mersul pe bicicleta nu se uita, asa ca nu am emotii ca nu ma descurc. Eventual, o sa stam mai in urma, ii lasam pe studenti mai in fata „,a spus si Gabriel Conache.
Jucatorii neo-zeelandezi care au participat la actiunea initiata de Universitatea de Vest s-au aratat incantati de oportunitatea de a pedala prin Timisoara. Johnny Sola a atras atentia in mod special, venind sa pedaleze in slapi, insa rugbystul a aratat ca se descurca foarte bine si fara incaltari adecvate. „Am stat sa imi aleg o bicicleta buna, pentru ca prima nu prea avea frane”, a glumit rugbystul care a marturisit ca acasa, in Noua Zeelanda merge des pe bicicleta.” Am invatat sa merg pe bicicleta la varsta de 6 ani, am cazut mult dar pana la urma am invatat. Pot merge si cu slapi nu este nici o problema. In Noua Zeelanda mergem mult cu bicicleta pentru ca este foarte cald, asa ca sunt obisnit sa pedalez si cu slapi”, a spus Johnny Sola.
Rugbystii au luat startul din fata sediului Universitatii de Vest, de pe Bulevardul Vasile Parvan, alaturi de cateva zeci de studentii, profesori si angajati ai Universitatii, in frunte cu rectorul UVT, Marilen Pirtea. S-a pedalat  spre Facultatea de Arte de pe strada Oituz, apoi spre Facultatea de Stiinte Economice de pe stada Pestalozzi, revenindu-se in final pe Parvan.
VEZI FOTO pe www.fortaviola.ro!
Exit mobile version