Opinia Timisoarei

Cand incet, cand incetisor e ritmul lucrarilor pe santierul de la Pasajul Solventul din Timisoara. In octombrie ar trebui sa inceapa strapungerea pamantului de sub cele 10 linii de cale ferata. Video

TIMISOARA. Muncitori putini, utilaje la fel, pe santierul Pasajul Solventul de la Timisoara, prin care ar fi trebuit sa treaca masinile inca din ianuarie 2024. Aflate in mare intarziere, lucrarile din ultima luna au vizat continuarea faimosului cheson, acea piesa cu ajutorul careia ar trebui realizata strapungerea pamantului de sub liniile de cale ferata.

CITESTE SI: S-au mai miscat lucrurile pe drumul judetean intre Sag si Sanmihaiu Roman, dar inca nu a aparut asfaltul. Termenul de finalizare este sfarsitul toamnei. Video 

Dupa ultimele spuse, in august, ale viceprimarului Ruben Latcau, care se filmeaza periodic pe santier, iar apoi posteaza imaginile pe pagina sa de Facebook, procedura de… gaurire a terenului ar trebui sa inceapa in octombrie. Aceasta daca, structura ca o caseta, de 70 de metri lungime si 28 latime, va fi gata pentru a fi impinsa pe sub liniile de tren ca sa disloce pamantul dintr-o parte in cealalta, fara ca circulatia feroviara sa fie oprita.
In ultimele saptamani au fost montati pereti de sustinere, iar la rampa dinspre Bogdanestilor s-au realizat interventii de nivelare.

Stadiul lucrarilor la Pasajul Solventul, la mai bine de 2 ani si jumatate de la pornire, este ilustrat de imaginile filmate acum doua zile de cititorul fidel opiniatimisoarei.ro care monitorizeaza obiectivele de infrastructura din Timisoara si din judet.

Va reamintim, pasajul ar fi trebuit sa fie gata in ianuarie, dar reprezentantii primariei isi pun sperantele de finalizare undeva in 2025.

In aceasta luna se implinesc 4 ani de la semnarea contractului si mai bine de 2 si jumatate de la deschiderea santierului,

Pasajul Solventul urmeaza sa faca legatura intre Calea Bogdanestilor si strada Garii, pe sub liniile de cale ferata.

Investitia cuprinde un drum care subtraverseaza liniile de cale ferata si include o linie dubla de tramvai, piste de bicicleta, trotuare si doua benzi pe sens pentru carosabil. De asemenea, la intersectia cu strada Garii se va realiza un sens giratoriu, care-l va inlocui pe cel existent.

Constructia Pasajului Solventul costa 132 de milioane de lei, din care 89 de milioane de lei de la bugetul local și 43 de milioane prin Programul National de Investitii Anghel Saligny. Adica aproape 27 de milioane de euro.

Exit mobile version