Opinia Timisoarei

Capitala filmului se muta langa Timisoara. Se apropie de start prima editie a Festivalului International de Film Science Fiction si Fantasy

TIMISOARA. Timp de doua zile, in aceasta primavara, Dumbravita se transforma intr-un loc fascinant, in care sunt invitati toti pasionatii de cinematografie. Aici va fi organizat primul festival international de film SF si Fantasy, iar organizatorii promit o multime de surprize.

„Suntem deosebit de fericiti si mandri ca am reusit sa avem ca invitat de onoare actorul Miltos Yerolemour, cel care a interpretat in filmul Game of Thrones personajul Syrio Forel. Dansul a mai jucat si in episodul 7 al Star Wars, este un actor consacrat si am avut noroc ca a fost disponibil. A fost de acord sa faca un workshop de whaterdancing, care este stilul de scrima din Game of Thrones”, a spus Darius Hupov, organizatorul festivalului.

Cei care vor participa la festival sunt asteptati nu doar cu o selectie a celor mai bune filme SF si Fantasy, ci si cu o multime de alte activitati conexe.

Vor fi organizate workshopuri si vor fi amenajate zone speciale de jocuri, iar oamenii isi vor putea imortaliza experientele in colturile foto.

Toata acestea se vor intampla la Sala Polivalenta din Dumbravita, pusa la dispozitie de partenerul evenimentului, Primaria Dumbravita.

„Este pentru prima data cand localitatea noastra organizeaza un asemenea festival. La capacitatea pe care o avem, putem sa facem fata cerintelor pentru a organiza acest festival. Ma bucur ca se organizeaza in Dumbravita, am fost placut surprins cand am primit invitatia de a face un parteneriat, pentru ca Dumbravita este in plina dezvoltare, din punct de vedere demografic am crescut foarte mult, sunt foarte multi tineri si am zis ca, pe langa celalalte festivaluri pe care le avem in fiecare an, unul de film SF ar fi extraordinar pentru comuna noastra”, a spus Victor Malac, primarul comunei Dumbravita.

Festivalul de film SF si Fantasy The Galactic Imaginarium va avea loc in 30 si 31 mai, la Sala Polivalenta din Dumbravita.

Exit mobile version