S-au profilat pe agricultura ecologica si au infiintat una dintre cele mai mari culturi de capsuni bio din Banat. Este vorba de doua familii din Clisura Dunarii care au plantat in satul Gornea soiuri foarte armate pe 7000 mp.
Plantatia de capsuni bio in camp deschis este printre putinele atat de mari din vestul tarii.
Familiile Martinescu si Cioanca au pariat acum 4 ani pe aceasta investitie si n-au dat gres. Recolta a fost mereu peste asteptari.
„Este o investitie doar in rasad si instalatia de apa, nimic mai mult, pentru ca ”bio” inseamna ca le dai numai apa si sa faci lucrarile la timp, adica nu se stropesc cu nimic, absolut cu nimic”, spune pentru reper24, unul dintre agricultori.
Capsunile sunt vandute direct celor care comanda prin telefon, iar apoi fructele coapte sunt transportate la domiciliu, avand ca piata de desfacere Timisoara, Moldova Noua, Orsova, Oravita si Bozovici.
„Fiind marfa bio nu putem sta cu ea in piata pentru ca trebuie vanduta pana a doua zi. Un kilogram costa 10 lei”, explica unul dintre producatorii din Clisura.
Acestia se plang ca nu prea gasesc mana de lucru intrucat zilierii nu se inghesuie la cules.
Peste 10 zile, capsunile bio din Clisura Dunarii vor fi coapte, astfel ca producatorii vor deschide sezonul vanzarilor.
Detalii pe reper24.ro.