TIMISOARA. Chiar daca Targul de Craciun din aceasta iarna isi va deschide oficial portile abia sambata, de la orele 19.40, majoritatea dintre comerciantii inscrisi cu tarabe n-au mai avut rabdare sa astepte ziua de 1 Decembrie.
Vanzatorii care si-au luat casute in centrul Timisoarei au intins deja tejghelele, au plasat strategic marfa si au inceput sa-si invite musterii.
La tarabe, timisorenii gasesc de toate. Vanzatorii te imbie cu micii sau cu fleicile de carne proaspata, care sfaraie pe gratare. O portie din care sa manaci pe saturate porneste de la 30 de lei, dar poate ajunge si la 50-60 de lei.
Alaturi, cazanele cu vin fiert cu mere plutind in el sau cu bucati de portocale ori scortisoara. Mirosul si aburii vinului incalzit au invaluit Piata Operei si deja timisorenii au inceput sa se adune. Pretul unui pahar de vin fiert porneste de la 4-5 lei.
De pe tarabe nu lipsesc nici alte feluri de mancare traditionala care sa ne aminteasca tuturor ca se apropie Craciunul. Oalele cu fasole batuta ori caserolele cu piftii asteapta sa fie cumparate. O portie de racituri costa 20 de lei.
Sunca putin afumata ori fiarta, carnatii de toate felurile, caltabosi, dar si felurite alte mezeluri, cu toate sunt deja asezate pe tarabe.
Si dulciurile sunt bine reprezentate de prajituri sau ciocolata de casa, placinte cu tot felul de umpluturi, care ajung si al 12 lei bucata, dar si kurtos kalacs cu nuca, cu cocos, cu zahar, caramel sau scortisoara, care e 12 lei unul mare.
Va reamintim, Targul de Craciun din acest an isi deschide portile sambata, in 1 Decembrie, de la orele 19.40, dupa ceremonia de retragere cu torte a militarilor. Tot atunci e va aprinde iluminatul festiv de sarbatori. Targul se inchide in 10 ianuarie 2019.