TIMISOARA. Chiar daca Targul de Craciun din aceasta iarna isi va deschide oficial portile abia maine, de la ora 17.00, cativa dintre comerciantii inscrisi cu tarabe n-au mai avut rabdare sa astepte ziua de 1 Decembrie.
CITESTE SI: Politistii, in ALERTA la Timisoara! Cauta un CRIMINAL! Suna la 112, daca il vezi! FOTO cu ucigasul!
Unii dintre cei care si-au luat casute in centrul Timisoarei au intins deja tejghelele, au plasat strategic marfa si au inceput sa-si imbie musterii.
La tarabele care si-au deschis portile, timisorenii gasesc de toate. Vanzatorii te imbie cu micii sau cu fleicile de carne proaspata, care sfaraie pe gratare. O portie din care sa manaci pe saturate ajunge la 10-15 lei, dar poate ajunge si la 25 de lei.
Alaturi, cazanele cu vin fiert cu mere plutind in el sau cu bucati de portocale ori scortisoara. Mirosul si aburii vinului incalzit au invaluit Piata Operei si deja timisorenii au inceput sa se adune. Pretul unui pahar de vin fiert porneste de la 4-5 lei, aproximativ.
De pe tarabe nu lipsesc nici alte feluri de mancare traditionala care sa ne aminteasca tuturor ca se apropie cele mai importante sarbatori ale romanilor. Oalele cu fasole batuta ori caserolele cu piftii asteapta sa fie cumparate.
Sunca putin afumata ori fiarta, carnatii de toate felurile, caltabosi, dar si prajituri, cu toate sunt deja asezate pe tarabe.
Si anul acesta, la Targul de Craciun ne zambesc, vesele, dintr-o casuta special amenajata, muraturile vesele. Preturile sunt si aici pentru toate buzunarele. Timisorenii pot cumpara muraturile atat la bucata, la kilogram sau direct cu borcan cu tot.
Si dulciurile sunt bine reprezentate de prajituri sau ciocolata de casa, clatite cu tot felul de umpluturi, care ajung si al 10 lei bucata, dar si kuros kalacs cu nuca sau zahar, la 10-15 lei unul mare.