TIMISOARA. Si-au pus mainile-n cap. Comisarii de la Protectia Consumatorului au avut parte de noi surprize dupa ce au calcat mai multe restaurante, fast-fooduri si magazine din Timisoara. Bucatarii pline de unsoare necuratata, produse alimentare expirate, de luni bune, mucegai pe pereti sau hartie de copt refolosita de zeci de ori, sunt doar cateva dintre exemplele de… nereguli descoperite. Inspectorii OPC au facut o noua serie de controale la 10 localuri din Timisoara si alte 4 din Sanandrei.
CITESTE SI: Cel mai scump martisor. Amenda de 30.000 de lei data de politistii locali, la Timisoara. Foto
Verificarile au avut loc marti, 28 februarie, iar inspectorii de la Protectia Consumatorului Timis s-au ingrozit de ceea ce au gasit.
Au fost controlati: S.C. CASA DEL’AMORE SRL,S.C. MORCOVUL ZURLIU SRL (magazin mixt), S.C MEGA IMAGE SRL (zona Lipovei), CARARE SILVIU INTREPRINDERE FAMILIALA (magazin mixt), S.C. LERA’S BISTRO SRL (fastfood Piata Unirii) S.C. ARTIMA SRL (zona Lipovei), S.C. GOURMET CUPCAKE SRL (sushi master Lipovei), S.C. COSMIN LUCA LUX SRL (magazin mixt), S.C. COMIDA Y FRUTA SRL (aprozar), S.C. ANDRA &BOGDAN FOOD SRL din Timisoara si S.C. ORECS EXTRA PAN SRL (patiserie), S.C. GOMEZ FOOD SRL (fastfood), S.C. AVIS RESTAURANT SRL si S.C. D&M COFFEE LOUNGE SRL din Sanandrei au fost ‘calcate’ de comisarii ANPC.
Au fost date 15 amenzi in valoare totala de 96.000 de lei si 5 avertismente.
„De asemenea, a fost dispusa oprirea definitiva de la comercializare a produselor alimentare expirate sau tinute in conditii improprii, dar si oprirea temporara a prestarii de servicii, pană la remedierea deficientelor, pentru 5 unitati, respectiv S.C. LERA’S MAR BISTRO SRL, S.C. ANDRA & BOGDAN FOOD SRL din Timisoara si S.C. ORECS EXTRA PAN SRL, S.C. GOMEZ FOOD SRL, S.C. AVIS RESTAURANT SRL, S.C.D&M COFFEE LOUNGE SRL din Sanandrei.
Totodata a fost dispusa inchiderea pe o perioada de 0- 6 luni pentru S.C. COMIDA Y FRUTA SRL din Timisoara.
In aceste localuri, inspectorii de la Protectia Consumatorului au gasit:
– utilizarea unui spatiu de fabricatie insalubru cu echipamente ruginite;
– comercializarea unor preparate fara data prepararii;
– neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spatiilor si utilajelor;
– nerespectarea conditiilor de depozitare;
– comercializarea unor legume si fructe depreciate;
– utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzator si a unor tavi arse;
– existenta infiltratiilor si a mucegaiului in spatiul de productie si de vanzare;
– folosirea unei vitrine frigorifice care nu asigura, produselor, temperatura prescrisa de producator;
– existenta la comercializare a unor produse receptionate vrac si revandute preambalate individual, fara elemente de identificare/caracterizare;
– utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzator;
– folosirea unor materii prime lipsite in totalitate de elemente de identificare/caracterizare;
– comercializarea unor produse alimentare cu data limita de consum depasita si a unor produse alimentare cu urme de mucegai;
– produse fara informare a continutului alergen;
– materii prime cu modificari organoleptice;
– fructe si legume depreciate„, transmite Alin Mihai Gubandru, comisar sef adjunct CJPC Timis.
FOTO: Protectia Consumatorului Timis