TIMISOARA. Tehnologia si viziunea s-au impletit intr-o competitie stransa printre studentii din anul I ai Facultatii de Constructii din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.
Bulding Construct, intrecere devenita deja traditie si aflata la editia cu numarul 7, a adunat 250 de studenti, impartiti in 16 grupe. Concursul s-a desfasurat in romana, germana si engleza, sub indrumarea profesorilor Catalin Badea, Liana Iures, Viorel Todea si Remus Chendes. Anul acesta, participantilor li s-a adaugat o noua proba, constand in prezentarea unei incercari de laborator, prin care sa justifice alegerea facuta.
Scopul competitiei a fost acela ca studentii sa isi dezvolte comunicarea si munca in echipa, dar si angajamentul fata de o tema aleasa. Totul pentru crearea unor machete din materiale noi, care sa aiba un impact pozitiv asupra mediului.
Concursul a fost structurat in doua etape: documentatia temei si sustinerea orala a temei in fata unui juriu.
Echipele si proiectele castigatoare au fost urmatoarele:
Locul I: grupa de inginerie civila in romana 112B, care au avut ca macheta „Etapele unui santier din beton armat” si incercarea de laborator „Utilizarea varului in mortar”;
Locul II: tot o grupa de inginerie civila in romana 113A care a prezentat „Cabana A-Frame” si care au incercat „Armarea elementelor cu baghete de plastic”;
Locul III: a fost ocupat de grupa de inginerie civila in limba germana ICG grupa A care au reusit sa „sparga trio-ul de civilisti romani” cu macheta „Casa cu materiale expuse”, in care au pus o incercare de „Mortar cu armare dispersa”.
S-a acordat si o mențiune speciala grupei 115A cu o alta macheta de tip „Cabana A-Frame”, folosind fibre de plastic in mortar.