Minunatiile din salbaticia Banatului sunt dezvaluite rand pe rand de camerele video instalate in paduri de cei de Asociatia Wild Caras Severin.
CITESTE SI: Aparitie spectacol. Ras surprins foarte aproape de Timisoara. Foto
Filmarile au oferit de-a lungul timpului momente incantatoare care au demonstrat ca fauna codrilor seculari este inca bogata si viguroasa. Mistreti, ursi, pisici salbatice sau rasi au devenit fara voia lor vedete si au bucurat sufletele internautilor pe retelele de socializare.
Ultimele imagini surprinse ne infatiseaza un tap de capra neagra ce face o adevarata parada in fata camerei instalata in mijlocul padurii. Este una dintre cele mai frumoase filmari realizate in acest an de cei de la Asociatia Wild Caras Severin.
„Desi atunci cand vorbim despre capra neagra, ne gandim la M-tii Rodnei, Fagaras, Retezat, Piatra Craiului, Ciucas, Parang, Ceahlau, Bucegi, insa aceasta este o prezenta si in judetul Caras-Severin. Cu ceva efort, am reusit sa identificam habitatul caprelor negre si sa avem cateva filmari… Desi denumirea de capra neagra induce ideea culorii negre, in timpul verii culoarea ambelor sexe este galbuie-cenusie, iar in perioada rece bruna-inchis, mai apropiata de negru doar la tapi. Partial corpul, barbia si interiorul urechilor sunt albe, iar linia mediana a spatelui, picioarele si o banda care porneste de la urechi, peste ochi, pana la nas, sunt mult mai inchise la culoare in comparatie cu fondul general. Caracteristica este coama cu par mai lung si mai inchis la culoare, care pleaca de la ceafa si se continua pe sira spinarii, pana la coada. Aceasta poarta denumirea improprie de „barba”. Greutatea masculului este de 30 – 50 kg, iar a femelei de 25 – 40 kg„, noteaza inimoasa echipa care se straduieste sa promoveze frumusetile Banatului, insa nu dezvaluie locurile in care reusesc sa le surprinda, tocmai pentru a nu pune in pericol fauna.
Imaginile de mai jos va vor face ziua mai frumoasa!