TIMISOARA. Pioneers into Practice este un program educațional cu o componentă de mobilitate care oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru.
Cui se adresează?
Pionierilor ”PIONEERS” – experți în domenii precum sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, orașe inteligente, tranziția inteligentă, managementul deșeurilor, al apei, al pădurilor, economie circulară, mobilitate, eficiența resurselor, agricultură sustenabilă, educație, cercetare, administrație.
Gazdelor ”HOSTS” – Organizații neguvernamentale, întreprinderi mici sau mijlocii, companii multinaționale, universități sau institute de cercetare cu interes în domeniul impactului schimbărilor climatice.
Cum se desfășoară?
Programul începe cu o sesiune de online learning în care pionierii sunt inițiați în System thinking, Transition Theory și diferite tool-uri pentru a aplica practic aceste concepte. Pionierii vor participa la 2 workshopuri naționale și un workshop internațional, vor lucra în echipe la proiecte de grup ce au ca teme diferite provocări locale.
Pionierilor li se oferă șansa de a ieși din zona de confort, de a experimenta și lucra într-un alt tip de organizație, de a simți timp de 4-6 săptămâni o cultură nouă, un mediu nou, de a-și testa capacitatea de adaptare. Se realizează un matching între pionier și gazdă, în funcție de preferințele pionierului și de acceptul gazdei.
*în funcție de situația COVID-19 la momentul desfășurării activităților programului, se va opta pentru instrumente alternative pentru derularea acestora, fără a pune in pericol persoanele implicate.
Cine poate participa?
Pionieri și organizații din 19 țări participante în program: Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Finlanda, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania.
Când va avea loc?
• Sesiune de online learning
• Workshop introductiv, 13 – 15 Mai 2020
• Proiecte de grup, Mai – August 2020
• Stagiu de practică (4–6 săptămâni), Septembrie – Octombrie 2020
• Workshop Internațional, 4 Noiembrie 2020
• Workshop final, 17 – 18 Noiembrie 2020
Termenul limită de înscriere este 23 Aprilie 2020.
Detalii despre program, locații disponibile, calendar de evenimente, modalitatea de înscriere sunt disponibile AICI.
Informații suplimentare se pot obţine la telefon 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, persoană de contact Cristina Bădulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC/ CCIAT.
EIT Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa destinat prevenirii schimbărilor climatice, fiind compus din companii private dinamice, organizații academice de renume și instituții ale sectorului public. EIT Climate KIC a fost creată în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).