TIMISOARA. Anul 2017 a fost unul plin pentru reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Si de data aceasta, s-a pus accent pe formarea profesionala, astfel ca doar in primele 6 luni ale anului, au fost organizate peste 30 de cursuri de formare profesionala, in domenii dintre cele mai diferite.
„Vorbind de formare profesionala, in cursul primului semestru al anului 2017, CCIAT a organizat 34 cursuri, din care 26 cursuri acreditate ANC si 8 cursuri neacreditate la care au participat 346 cursanti. Persoanele provenite de la firme membre ale CCIAT au beneficiat de reduceri intre 10%-20%. Tinand cont de parerile lectorilor si ale participantilor, cursurile de Expert achizitii publice, Inspector resurse umane, Specialist in Managementul Deseurilor sau Responsabil Mediu s-au bucurat de un real succes. Vom continua si in lunile urmatoare sa acreditam alte cursuri cerute de mediul de afaceri, cursuri noi de care au nevoie angajatii din Romania”, spunea Florica Chirita, directorul CCIAT.
Astfel, interesul pentru sustinerea mediului de afaceri din judet si formarea profesionala a angajatilor timiseni continua.
Directia Formare si Perfectionare Profesionala a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza o noua serie a cursului de ARHIVAR (Cod COR: 441501).
Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.
Cursul de arhivar este obligatoriu pe piata muncii. Conform Art. 31 din Legea Arhivelor Nationale nr.16/1996, fiecare organizatie publica sau privata are obligatia sa isi organizeze un compartiment de arhiva, administrat de personal calificat.
Programul de formare se adreseaza persoanelor care au absolvit minim studii medii si care fie ocupa functia de arhivar sau indeplinesc atributii pe linie de arhiva la nivelul unei organizatii si doresc sa-si actualizeze cunostintele si/sau sa-si perfectioneze pregatirea profesionala, fie persoanelor care doresc sa-si dezvolte competente in acest sens, sub indrumarea formatorilor in domeniu.
Programul este proiectat sa satisfaca atat cerintele institutionale de formare continua si dezvoltare de competente, cat si nevoile individuale de pregatire in domeniu, in concordanta cu legislatia si standardele in vigoare.
Competente dobandite la finalizarea cursului: – Redactarea nomenclatorului arhivistic;- Gestionarea fondului documentar; – Prelucrarea documentelor;- Utilizarea informatiilor din documente;- Consevarea arhivei in depozit;- Aplicarea normelor de protectie a mediului;- Competente informatice;- Competente de baza in matematica, stiinta, tehnologie.
Lector: Mihaela Georgiana GALBENUS, absolventa a Facultatii de Arhivistica, Academia de Politie Al. I. Cuza Bucuresti.
Perioada de desfasurare a cursului este intre 21 august si 15 septembrie, de luni pana vineri, intre orele 16 si 21. Cursantii vor avea de parcurs 2 saptamani in care vor invata notiuni teoretice, apoi 2 saptamani de practica, cu realizarea unei lucrari practice sub indrumarea lectorului.
Cursul se va desfasura la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, iar costul este de 1000 lei de persoana. Si de aceasta data, membri CCIA Timis beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor.
Diplomele ontinute se elibereaza in maximum 30 de zile de la absolvirea cursului.
Informatii suplimentare si inscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, sau la tel. 0720444121, e-mail: tavramov@cciat.ro, Tania Avramov – manager DFP.