Opinia Timisoarei

CCIA Timis pregateste o noua serie a cursului de Inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca

TIMISOARA. Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin direcția de specialitate organizează o nouă serie a cursului acreditat de:

INSPECTOR ÎN DOMENIUL SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ (SSM)

Cod C.O.R. 325723

Perioada: 2 – 18 septembrie 2024

Durata: 15 zile (5 zile teorie, 10 zile practică)

Program: luni-vineri între orele 16.00-20.00

Loc de desfășurare: Timișoara, Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, B-dul Eroilor de la Tisa nr 22 / ONLINE

Cui se adresază: Angajatorilor din sectorul public și privat care conform Legii nr. 319/2006 sunt obligați să asigure securitatea și sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă. Art.8 alin.(6) din Legea 319/2006 prevede ca lucrătorii desemnați să aibă, în principal, atribuții privind securitatea și sănătatea în muncă dar și atribuții complementare. Conform HG 955/2010, desemnarea nominală a lucrătorului cu atribuții de prevenire și protecție se face prin decizie scrisă a angajatorului, iar pentru a ocupa această funcție angajatul trebuie să aibă contract cu normă întreagă.

Tematica: Cursul oferă participanților cunoștințele necesare pentru a îndeplini rolul de Inspector SSM, conform cerințelor legislative în vigoare. Cursul acoperă teme precum: legislația aplicabilă, evaluarea riscurilor, planificarea acțiunilor de prevenire și protecție, comunicarea eficientă în cadrul echipei de lucru, colaborarea cu autoritățile competente.

Un modul este dedicat legislației privind utilizarea substanțelor și a preparatelor chimice, a substanțelor periculoase și obligațiile angajatorilor care în desfășurarea activității le utilizează.

Structura cursului: Cursul este structurat în module teoretice și practice, inclusiv studii de caz și exerciții practice pentru consolidarea cunoștințelor dobândite. La finalul cursului, participanții vor fi evaluați pentru a obține certificarea

De ce să alegi acest curs:

Informații detaliate despre curs (condiții de acces, documente, tematica in extenso, lector, taxă de participare etc.) și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul CCIAT: https://formareprofesionala.cciat.ro/cursuri_SSM_nivel_mediu

Exit mobile version