Curtea Constitutionala a admis, cu unanimitate de voturi, obiectia de neconstitutionalitate formulata de Guvern si a constatat ca este neconstitutionala, in ansamblul sau, legea care trecea Aeroportul Timisoara in proprietatea autoritatilor locale, noteaza stiripesurse.ro.
Inca de la momentul atacarii legii la CCR de catre Guvern, deputatul PSD Alfred Simonis, initiatorul ei, sustinea ca totul este doar o manevra a PNL anti-Timisoara.
„Este în acelasi timp o sfidare a PNL si o manevra anti-Timisoara. Parlamentarii PNL de Timis au votat împotriva transferului, iar Guvernul se pozitioneaza categoric împotriva. De ce celelalte aeroporturi, Cluj – Suceava – Iasi – Oradea – Satu Mare, pot fi la autoritatile locale, iar Timisoara nu?
Oare ce interese se ascund în spatele acestei manevre? Ce interese au combinatorii Vela si Falca, initiatorii esuatei tentative de a pune mana pe Aeroportul Timisoara si a-l trece sub influenta lor? O privatizare în forta, vreo dedicatie?”, se intreba Alfred Simonis la inceputul lunii septembrie, cand Guvernul formula obiectia.
Legea a fost adoptata pe 25 august si viza transferul, cu titlu gratuit, al pachetului integral de actiuni detinut de stat la Societatea Nationala „Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia” – S.A. din proprietatea privata a statului si din administrarea Ministerului Transporturilor in proprietatea privata si in administrarea Consiliului Judetean Timis si, respectiv, in proprietatea privata si in administrarea Consiliului Local al Municipiului Timisoara.
„Se aproba transferul, cu titlu gratuit, al pachetului de 80% din actiuni detinut de stat la Societatea Nationala ‘Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia’ S.A. din proprietatea privata a statului si din administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor in proprietatea privata si in administrarea Consiliului Judetean Timis intr-un pachet de 55% din actiuni si, respectiv, in proprietatea privata si in administrarea Consiliului Local al Municipiului Timisoara intr-un pachet de 25% din actiuni„, prevedea actul normativ.