Dacă ești unul dintre iubitorii noilor apariții tehnologice, probabil că ai auzit deja de sistemul de iluminat Nanoleaf, care permite oricărui iubitor de design să-și construiască un panou luminos, fără să fie constrâns de forma pe care o are.
Sistemul nu a apărut recent, ci se află pe piață încă din anul 2012, însă se pare că în ultimii ani acesta a dobândit din ce în ce mai multă atenție și a stârnit curiozitatea potențialilor cumpărători din întreaga lume.
În acest context, trebuie menționat că interesul publicului consumator a fost arătat chiar de la început, de când produsul era doar o idee în mintea creatorilor. Pentru că primul model a fost creat cu ajutorul banilor strânși printr-o campanie de crowdfunding.
De ce ai nevoie de un Nanoleaf și cum se folosește?
Dacă te-ai plictisit de lumina produsă de un bec normal și chiar și de lămpi sau veioze, a sosit momentul să investești într-un altfel de sistem de iluminat. Unul care poate fi asamblat chiar de tine, în orice parte a casei îți dorești.
Dacă până aici nu ți se pare nimic interesant, află că poți combina panourile luminoase așa cum îți dorești tu și le poți lipi pe orice perete din casă folosind doar bandă dublă adezivă. Mai mult, nu doar că vei reuși să creezi un design potrivit casei tale – lucru destul de complicat atunci când cauți o veioză, spre exemplu, dar poți alege singur culorile care să fie dispuse pe panouri.
Compatibilitate cu sistemele Google Home și Amazon Alexa
Cu acest sistem, poți să construiești o atmosferă unică în fiecare zi, pentru că majjoritatea acestor panouri luminoase reușesc să perceapă și să arate până la peste 15 milioane de culori și de nuanțe diferite.
În plus, panourile sunt compatibile cu sistemele Google Home și Amazon Alexa, permițându-ți să le schimbi culorile ori de câte ori simți nevoia și uneori matchuindu-se cu lumina ecranului din fața lor, spre exemplu.
Mai mult, unele sisteme Nanoleaf sunt echipate atât cu senzor de miscare, cât și cu senzor de muzică, prelungind experiența melodiilor pe care le asculți, printr-o lumină ambientală în cele mai potivite nuanțe. Imaginează-ți doar cum ar arăta o petrecere într-o astfel de cameră.
Cât costă un astfel de produs?
Pe scurt, depinde de model. Pentru o bandă luminată vei plăti puțin peste 100 de lei, în timp ce pentru un set de panouri, poți plăti 500 de lei sau chiar peste 1000 de lei pentru funcționalități mai speciale. Însă avantajul unui astfel de produs poate fi acela că, de-a lungul timpului, poate fi extins, prin cumpărarea de kituri cu extensii.
Prin urmare, odată ce te decizi asupra modelului care se potrivește cel mai bine personalității casei tale, poți cumpăra un pachet standard, urmând ca peste ceva timp să investești și într-o extensie a acestuia, care să aducă și mai multă lumină.
Ce modele există pe piață?
Pentru iubitorii de astfel de sisteme de iluminat, există mai multe tipuri de produse, fiecare potrivit pentru un anumit tip de design. Poți opta, așadar, pentru modele precum Lines, a cărei formă reiese din denumire, sau pentru Shapes – care propune panouri în formă de hexagon, triunghiuri sau chiar triunghiuri în miniatură.
Nici modelul Canvas nu lasă de dorit, dacă îți dorești un design format din mai multe pătrate. Pentru iubitorii de natură, însă, se recomandă modelul Elements, care nu are opțiunea alegerii culorilor, dar căruia i se pot schimba tonurile de lumină, având un desgin asemănător lemnului și accentunând atmosfera naturală din camera în care este amplasat.
Acum că ai aflat ce este acela un Nanoleaf și ce poți face cu un astfel de sistem, poate că ar fi cazul să îl și încerci. Până la urmă, cui nu i-ar plăcea să-și petreacă timpul într-un spațiu în care lumina se schimbă mereu, prelungind culorile care apar pe ecran? Dar, mai ales, cui nu i-ar plăcea să trăiască și mai intens experiența ascultării de muzică, printr-un joc de lumini special conceput?