TIMISOARA. Nu-s hamsiile, uite hamsiile! Nicolae Robu a interzis vanzatorilor care si-au deschis tarabe in centrul orasului sa puna hamsii pe mese, insa comerciantii nu dau doi bani pe ordinul primarului Timisoarei.
Fel de fel de bucate traditionale la Targul de Craciun din centrul capitalei Banatului. De la jambon, pana la jumari, mici, gratare, frigarui si… hamsii, care dau Timisoarei un aer estival.
De toate se vand in Timisoara in perioada sarbatorilor de iarna. La deschiderea Targului de Craciun, dupa ce i s-a atras atentia ca aproape la fiecare taraba se vand hamsii, mirosul invaluind toata Piata Victoriei, primarul Nicolae Robu a dat ordine sa li se interzica vanzatorilor sa le comercializeze. Zis si facut! Inspectorii primariei s-au dus marti dis-de-dimineata peste comercianti si le-au transmis ordinul edilului-sef. Nici vorba ca acestia sa tina cont de el.
„Le-am dat dispozitie luni seara sa nu mai vanda hamsii, pentru ca nu este acesta momentul potrivit pentru hamsii. Am considerat ca este nepotrivit”, ne-a declarat primarul Timisoarei, sustinand ca acum e vremea bunatatilor specifice Craciunului, nicidecum festivalurilor de la malul marii, din plina vara.
Politistii locali au vegheata toata dimineata ca ordinul primarului sa fie respectat. Reporterii opiniatimisoarei.ro au trecut pe la ora 12:00 prin parcarea de la Modex: la 3 tarabe inca se vindeau hamsii cu 5 lei suta de grame.
Scump, doamna, scump la casutele cu mancare de la Targul de Craciun din centrul Timisoarei
Mai mult, cititorii opiniatimisoarei.ro ne-au sesizat ca preturile mancarii sunt cam piperate la Targul de Craciun. De exemplu, un kilogram de jumari costa 50 de lei, un kilogram de jambon este 45 de lei, caltabosul este 35 lei/kg, carnatii afumati sunt 40 de lei/kg, slanina este 30 lei/kg, iar pastrama 45 de lei/kg.
Cei care vor sa manance acolo trebuie sa scoata din buzunar 8 lei/100 gr pentru pastrama de oaie, de la 3 pana la 5 lei pentru vinul fiert, 7 lei pentru o paine impaturita si 6 lei pentru o paine bavareza, 2 lei pentru o sarma, 2 sau 3 lei pe un mic, 6 lei pentru 100 de grame de carnati oltenesti, 4 lei/100 gr de ciuperci sote, 7 lei/100 gr de aripi de pui si 5 lei/100 gr de cartofi aurii. 500 de grame de cozonac cu rahat sau cozonac cu mac costa 15 lei.