Coaja de lamaie este nelipsita din bucatariile gospodinelor din Romania si reprezinta un ingredient foarte popular folosit pentru numeroase deserturi. Ceea ce putine gospodine stiu este ca unele tipuri de coaja de lamaie pot fi toxice.
Specialistii de la Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania au descoperit ca unele sortimente de lamaie aflate in comert au o coaja cu continut toxic.
Acestia au facut publica pe pagina de Facebook a organizatiei o fotografie cu o punga de lamai importate din Spania iar la o simpla citire a etichetei putem afla ca acestea au fost tratate cu trei tipuri de pesticide, respectiv imazalil, pirimetanil si procloraz, scrie csid.ro.
De asemenea, pentru ca efectul pesticidelor sa se mentina o perioada mare de timp s-au folosit si doi aditivi E 903 si E 904, respectiv ceara de carnauba (folosita pentru ceruirea fructelor) si shellacul, un agent glazurant obtinut din anumite specii de insecte.
Aceste substante afecteaza grav ficatul, rinichii si sistemul nervos central, prin urmare renuntati la coaja de lamaie sau spalati temeinic lamaile inainte de a le folosi in bucatarie.
Sursa: csid.ro