TIMISOARA. Se vorbeste despre amenajarea lui inca din 2014, trei ani mai tarziu s-au facut primii pasi importanti, iar acum ar putea deveni realitate.
Vorbim despre un drum de 1,5 km care va face o conexiune mai rapida intre Timisoara si zona rezidentiala din Mosnita Noua.
Vestile sunt bune pentru soferii care obisnuiesc sa parcurga traseul Mosnita – Timisoara sau sa intre in oras dinspre Buzias. De anul viitor sau cel tarziu peste 2 ani ar putea scapa de tot de traficul infernal de pe Calea Buziasului.
Soseaua va porni din cartierul Plopi, de la intersectia cu strada Albastrelelor, si va intra direct pe Drumul Comunal 149, cunoscut drept Drumul Boilor. Lucrarile vor cuprinde amenajarea carosabilului cu 2 benzi de circulatie, amenajarea de trotuare, piste de biciclete si spatii verzi.
Partea de traseu care tinea de comuna Mosnita a fost deja realizata, iar Primaria Timisoara trebuie sa faca doar racordul la acel segment.
Traseul insa trecea pe mai multe terenuri proprietate privata, iar oamenii au cerut ca in schimbul parcelelor donate sa le fie asigurat accesul la drum si sa le fie facute racorduri la utilitati pe banii Primariei Timisoara.
Unii dintre proprietari insa s-au lasat mai greu induplecati sa cedeze municipalitatii bucatile de teren de care are nevoie pentru lucrare.
Problema s-a dovedit spinoasa si dupa luni si luni de lamuriri, abia in urma cu cateva zile epopeea exproprierilor s-a incheiat in sfarsit.
„S-a semnat si ultima expropriere si prin urmare, in 2019 putem sa dam drumul investitiei. Trebuie si aici sa facem proiectul tehnic, iar in mod sigur, in 2019 trecem la executie. Avem tot ce ne trebuie, astfel ca cel mai probabil undeva in luna martie speram sa incepem executia„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.
Edilul e foarte optimist, insa construirea acestui drum complet nou a fost estimata la peste 4 milioane de euro si ar trebui sa dureze mai putin de 1 an.
Primaria va realiza in zona, pe langa carosabil si piste de biciclete, trotuare, spatii verzi, va asigura iluminatul stradal, retea de alimentare cu apa, dar si canalizare pluviala si menajera.