In Plopeni, judetul Prahova, firmele platesc o taxa de 200 de lei pentru stabilirea orarului in care isi desfasoara activitatea. Daca isi prelungesc programul, firmele trebuie sa achite in plus 100 de lei.
In Bacau exista şi o taxa pe şanţ, platita de firmele de construcţii. Potrivit Consiliului Local Bacau, toţi constructorii care realizeaza lucrari de sapare a şanţurilor trebuie sa plateasca o taxa de pana la 2 lei pe metru pe zi.
In Constanta este perceputa o taxa de liniste care poate sa ajunga pana la 2.000 de lei, in functie de suprafata pe care o ocupa compania. Banii sunt folositi pentru plata gardienilor.
In mediul rural, din 2006, se aplica o lege potrivit careia fiecare proprietar de cal trebuie sa plateasca 5 lei pentru fiecare cap de animal pe care il detine. Banii ajung la Autoritatea Hipica Naţionala. La Galati, casatoria inainte de ora 19 se taxeaza cu 72 de lei, iar dupa aceasta ora, taxa creste pana la 100 de lei. Aceeasi taxa se percepe si la Sibiu.
In Iasi, la casatorie trebuie facuta dovada plantarii unui pom sau trebuie platita „taxa de pom”. Acelasi lucru trebuie sa ȋl faci si daca doresti sa ȋti ȋnmatriculezi masina.
In Romania, se plateşte pana şi apa de ploaie. in toate localitaţile in care exista canalizare, pe facturile locuitorilor se regaşte aşa-numita „apa meteorica”. Consumul de apa potabila este de un metru, iar apa meteorica 2,75 metri. Problema este ca oamenii trebuie sa achite taxa pe apa de ploaie şi atunci cind nu ploua. Taxa pentru apa de ploaie se calculeaza in funcţie de suprafaţa casei contribuabilului. in medie, o familie plateşte in jur de 10 lei lunar.
In Bucuresti, taxa pentru ape meteorice este cam 25% din consumul de apa rece. Nu exista contoar la ploaie, iar apa meteorica se plateşte lunar. Se contorizeaza apa rece, care este platita o data, se considera ca 75% din apa rece consumata devine apa uzata care este preluata şi trebuie epurata la care se mai adauga 25% ape meteorice.