TIMISOARA. Sătul, sănătos tun și fericit. Așa promit specialiștii în nutriția animalelor că va fi cainele sau pisica ta, atât timp cât mâncarea pe care o consumă este de cea mai bună calitate, iar alimentația e atent controlată.
Unde mai pui că hrana ar putea ajunge chiar la ușa ta, fără costuri de livrare și, cu totul de exceptie, in funcție de preferințele patrupedului tău. Asta oferă cei de la Husse – o companie atentă la nevoile celui mai bun prieten al omului.
Cu o experientă de peste 30 de ani in fabricarea hranei și produselor de îngrijire pentru căței și pisici, brandul de renume nu face rabat când vine vorba de calitate și cu atât mai puțin la gusturile necuvantătoarelor.
Franciza pentru acest brand există acum și la Timișoara, iar Edmund Ferdinand Antonievici – timișoreanul care a adus acest business și în regiunea de vest a României – spune că înainte să vândă orice tip de hrană pentru animalele de companie, se începe cu o evaluare.
‘Vânzarea hranei pentru animale se face doar după ce consilierul Husse efectuează o testare. Specialistul vine la domiciliu gratuit, face o testare de hrană și apoi abia începe procesul de vânzare. Husse vinde pe nevoia beneficiarului și nu vinde pe interesul commercial al francizantului, iar beneficiarul nostru este cu adevărat câinele sau pisica. Acesta este punctul de la care plecăm în business. Pentru mine fiecare client contează, iar beneficiarul meu este patrupedul. Înainte de a vinde, mă asigur că ceea ce i-am oferit eu, ca și nutriție, este corect, sănătos și benefic pentru animal’, spune Edmund.
Specialistul îi oferă stăpanului câteva mostre, pentru a testa preferințele animalului, și păstrează legătura pentru a afla dacă pisica ori câinele a acceptat hrana. Abia după aceea, stăpanul poate face o comandă.
‘Ofer mostre gratuit și verific cu proprietarul in ziua respectivă și a doua zi dacă totul este în regulă. După ce animalul acceptă un tip de hrană, vindem proprietarului un pachet mic de hrană de maximum 2 kilograme sau necesarul de mancare pentru 4-5 zile, până se face tranziția de la hrana veche la cea nouă, iar asta pentru a ne asigura că hrana nu este acceptată accidental. În acest caz, dacă animalul nu mai vrea să mănânce din hrană, eu mă întorc la proprietar, iau sacul de mâncare înapoi și proprietarul primește fie un alt timp de hrană, fie banii integral înapoi, în termen de 30 zile de la comandă – este garanția calității 100% Husse’, a explicat francizantul timișorean.
Mâncarea destinată animalului de companie include și toate informațiile nutriționale, astfel că stăpanul poate stabili cantitatea optimă de mâncare.
Ce tip de hrană este benefică pentru animal?
Specialiștii spun că hrana este foarte importantă atunci când vine vorba despre bunăstarea animalului de companie. Atunci când aceasta nu este calitativă, cățelul sau pisica pot dezvolta probleme digestive și chiarboli de piele. Un prim semn că animalul de companie nu primește suficienți nutrienți din mâncare este atunci când îi cade părul, în afara peioadelor normale din an.
Și tipul de mâncare, dar și momentul în care aceasta este consumată sunt la fel de importante.
‘Hrana umedă noi o recomandăm ca și supliment, nu ca și alimentație zilnică. Între hrana umedă și cea uscată este o mare diferență. Hrana uscată este o hrană concentrată: 90% materie uscată! Hrana uscată conține doar 10% umiditate. Astfel, conținutul de materie uscată este de aproximativ 90%. Cumpărând hrană uscată pentru animale, clienții cumpară doar 10% apă și obțin 90% hrană. Hrana uscată reprezintă cel mai avantajos mod de a vă hrăni câinele. Oamenii ar trebui informați că în momentul comparării prețurilor hranei în baza greutății, trebuie să ia în calcul și conținutul de umiditate. Așadar, cumpărând un kilogram de hrană la conservă, veți obține doar 200 de grame de materie uscată. In consecință, în baza greutății, hrana uscată conține de 4,5 ori mai multă materie uscată decât hrana la conservă’, a explicat Edmund Ferdinand Antonievici.
Cum alegem corect alimentația animalului
Mancarea companiei Husse este produsa numai în Suedia, motiv pentru care brandul este prezent în alte țări doar prin intermediul francizelor, controlând astfel calitatea hranei și a produselor de îngrijire pentru animale, dar și prețul de vânzare. La nivel mondial, produsele sunt vândute în peste 55 de țări de pe toate continentele. În România, există 12 francizații, iar cei care au preluat business-ul în regiuni s-au întâlnit recent pentru prima dată cu experții suedezi pentru a discuta despre piața hranei pentru animale din România.
Aici, spun specialistii, stăpânii de animale de companie caută mai degrabă oferte de hrană din comerț decât cea mai sănătoasă variantă de mâncare pentru animalul lor. Totuși, hrana din comerț nu este mereu de cea mai bună calitate. Aceasta poate conține ingrediente care în timp pot dăuna stării de sănătate a animaului de companie.
V-am facut curioși? Puteți solicita o întâlnire cu specialistul Husse, care va veni la voi acasă și va începe cu câteva mostre. Dacă pisica sau cățelul acceptă hrana, atunci nu va trebui să platiți decât contravaloarea acesteia în viitor și să așteptați ca specialiștii să v-o livreze la domiciliu, fără alte costuri suplimentare.
Pe expertii de la Husse Timiș îi găsiți pe pagina de Facebook AICI, sau pe site-ul husse.ro.