Opinia Timisoarei

Cei 6 primari care au castigat deja alegerile din 9 iunie in Timis. Care e cea mai ravnita primarie din judet, pe care se bat 11 candidati

TIMISOARA. Batalia electorala se apropie de momentul culminant. Intram in ultima saptamana de campanie electorala, iar finala se joaca duminica, in data de 9 iunie 2024.

CITESTE SI: Judetul Timis, in top 5 judete ale Romaniei cu traseisti politici. Primarii care au schimbat partidul si vor un nou mandat

In judetul Timis,  1% din populatie candideaza.

7.517 candidati s-au inscis in lupta pentru un post de primar, presedinte de Consiliu Judetean, consilier local sau consilier judetean. Dintre acestia, 367 candideaza la consiliul judetean si 7.150 la primarii si consilii locale.

Functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis este ravnita de 7 candidati, toti barbati, iar cea de consilier judetean de 360 de candidati, dintre care 78% sunt barbati, iar 22% femei.

358 de persoane vor sa fie primari, dupa alegerile din 9 iunie, iar 6.792 vor un post de consilier local, in Timis.

In 6 localitati din Timis, nicio surpriza. Primarii au castigat deja alegerile. E sufient sa mearga doar ei la sectia de votare

Pentru functia de primar sunt si unele situatii speciale. In 6 localitati din Timis exista doar un singur candidat pentru primarie, si in toate cazurile cel care ‘alearga’ fara concurenta este chiar primarul in functie. Cu alte cuvinte, este indeajuns 1 vot. E vorba despre Birda, Cheveresu Mare, Giera, Pietroasa, Secas si Valcani.

Cea mai ravnita primarie pare a fi cea de la Lugoj, unde s-au inscris 11 candidati pentru functia de primar. La Timisoara si Jimbolia s-au inscris 10 candidati, la Recas sunt 9 candidati, iar la Giarmata 8.

In ceea ce priveste numarul de candidati pentru Consiliul Local, cei mai multi s-au inscris la Timisoara (214), Lugoj (178), Recas (158) și Jimbolia (144). De partea cealalta, cei mai putini s-au inscris la Beba Veche (26), Ghizela (27) si Iecea Mare (28).

Toate aceste date sunt prezentate de Biroul Electoral Central. Cetatenii se pot informa cu privire la candidatii in alegerile locale si europarlamentare din 9 iunie si de pe votcorect.ro.

Exit mobile version