Opinia Timisoarei

Cei care au zboruri programate pot sta linistiti! Greva controlorilor de trafic aerian a fost ANULATA!

Sindicalistii ROMATSA au anulat greva generala care urma sa aiba loc in prima zi a lunii septembrie, dupa ce au ajuns la un acord cu conducerea ROMATSA, luni dupa-amiaza.

”Am semnat Contractul Colectiv de Munca, el va fi depus azi la Inspectoratul Teritorial de Munca. Am anunţat Eurocontrol, maine (marti – n.r.) nu va fi greva”, a spus ministrul Transporturilor, Iulian Matache, la iesirea de la ultimele negocieri cu sindicatele de la ROMATSA.

La randul lui, liderul Sindicatului de Trafic Aerian a declarat ca, in urma negocierilor, au fost aprobate toate cele 14 revendicari ale angajatilor ROMATSA.

”In afara acestui lucru, am cerut, asa cum prevede legea, pentru a putea sa anuntam anularea grevei generale, sa avem semnat si inregistrat Contractul Colectiv de Munca. Faptul ca greva a fost anulata este un pas înainte. Nu ne-am dorit niciodată aceasta greva, iar faptul ca maine nu va fi niciun pasager afectat ne bucura. Toate cele 14 solicitari ale noastre care au fost aprobate erau cu impact asupra sigurantei calatorilor si este nevoie de aceste masuri”, a spus liderul sindical, citat de mediafax.ro.

In urma cu o luna si jumatate, sindicalistii ROMATSA au fost in greva de avertisment, timp de doua ore, perioada in care doar o treime din traficul aerian al unei zile obisnuite a fost asigurat.

Exit mobile version