Opinia Timisoarei

Cei care circula cu biciclete si trotinete electrice vor trebui sa-si faca asigurare RCA. Se schimba legea

Se modifica legislatia privitoare la politele RCA, iar printre cei care vor plati polite de asigurare se numara inclusiv posesorii de trotinete electrice sau biciclete electrice.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a initiat un proiect de OUG, care va ajunge pe masa premierului Marcel Ciolacu

CITESTE SI: A inceput demolarea pasarelei Gelu – Crizantemelor la Timisoara. In loc se va face un pod pietonal cu 2,6 milioane euro. Trebuie sa fie gata anul asta. Foto

Una dintre cele mai radicale schimbari pregatite priveste relatia asigurator-persoana prejudiciata-service auto. Noul proiect va pune asiguratorii in pozitie de forta, iar soferii ar putea avea probleme mari cand se duc cu masinile la service, informeaza Antena 3.

Noile polite RCA vor fi platite de catre toti posesorii de vehicule autopropulsate care se deplaseaza cu o viteza maxima mai mare de 25 km/h. Vizate sunt, in special, trotinetele si bicicletele electrice, in conditiile in care accidentele s-au inmultit semnificativ in ultima perioada.

Polite pe termen foarte scurt

Mai mult decat atat, este posibil sa apara politele de asigurare cu valabilitate scurta. In prezent, soferii isi pot incheia polite de asigurare cu o valabilitate de 1 – 12 luni, cu multiplu de o luna. In noua legislatie insa este specificat doar faptul ca politele de asigurare pot fi eliberate pe o perioada de maximum 12 luni, fara sa fie specificate alte lucruri, ceea ce ar insemna ca este posibil sa apara politele de asigurare pe stil englezesc, cu valabilitate de cateva zile sau chiar cateva ore, noteaza stiripesurse.ro.

Totodata, potrivit noului proiect, despagubirile in cazul daunelor morale pentru accidente soldate cu decese vor fi plafonate.

 

Exit mobile version