Opinia Timisoarei

Cele 3 pasaje la care inca se lucreaza pe Centura Sud Timisoara. Trebuie sa fie gata intr-o luna. Video

TIMISOARA. A mai ramas o luna pana cand Centura de Sud Timisoara trebuie sa fie pregatita de inaugurare. Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu trag tare sa respecte contractul si chiar sa inchida obiectivul mai devreme, in iulie, aceasta, desi, in programul de executie al antreprenorului, termenul de finalizare a lucrarilor este luna august 2024.

CITESTE SI: Nici el nu a mai suportat canicula. Castor filmat la scaldat langa Timisoara. Video 

Lucrarile se apropie de 90% realizare, iar ritmul pe santier este in continuare unul alert.

In ultimele zile, muncitorii au intervenit la rampele de acces pe pasaje si la intersectii, au continuat sa toarne stratul de uzura pe segmente insemnate, au montat parapeti si panouri fonoabsorbante, respectiv stalpi de iluminat.

Ultima provocare o reprezinta pasajele Sagului, Mosnita si Freidorf. La cel din urma, in weekend se instaleaza cel de-al treilea tablier.

Mai jos sunt imagini filmate de la inaltime de cititorul opiniatimisoarei.ro care monitorizeaza proiectele de infrastructura din Timisoara.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a Uniunii Europene 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Exit mobile version