Opinia Timisoarei

Centura de Sud Timisoara a ajuns la 80% realizare. Muncitorii iau o pauza de Paste. Ultimele imagini de pe santier. Foto

TIMISOARA. Antreprenorul a profitat de vremea buna si a lucrat in continuare 24 din 24 de ore la Centura Sud Timisoara. Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara care monitorizeaza santierul anunta ca obiectivul de infrastructura atat de asteptat la Timisoara a ajuns la 80 la suta realizare.

CITESTE SI: Licitatia pentru Centura Vest Timisoara, soseaua cu 2 benzi pe sens, 4 noduri rutiere si 10 poduri si pasaje, deblocata. Contestatia Strabag, respinsa. Video 

CITESTE SI: Podurile si pasajele de pe Centura Sud Timisoara, provocarea muncitorilor lui Umbrarescu. Soseaua trebuie sa fie gata in iulie. Video

Termenul de finalizare este fixat la finele lunii iulie. De altfel, la ultima vizita la Timisoara, la inceputul saptamanii, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu dadea din nou asigurari ca antreprenorul, omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, se va tine de cuvant si va termina soseaua in termenul stabilit prin contract.

Stadiul lucrărilor la VO Timișoara Sud a depășit 80%. Săptămâna aceasta s-a avansat cu montarea panourilor fonoabsorbante, cu parcările, dar și cu așternerea de strat de bază în intersecțiile și girațiile de pe traseu. Sunt lucrări în continuare la terasament, la șanțuri și rigole, precum și la podurile și pasajele de pe traseul centurii. Echipele antreprenorului vor mai fi pe teren până în data de 1 mai, urmând să revină după sărbătoarea Paștelui„, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Umbrarescu are la dispozitie 12 luni sa termine Varianta de Ocolire Sud Timisoara, de aproape 26 km, adica pana la finele lunii iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a UE 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

 

 

Exit mobile version