Opinia Timisoarei

Cine sunt candidații USR Timiș pentru alegerile Parlamentare din 1 decembrie (P)

Cătălin Drulă și Sorin Șipoș deschid listele USR Timiș pentru Camera Deputaților și Senatul României. Candidații USR pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie au fost desemnați în urma alegerilor interne din acest weekend. 

Dominic Fritz, președintele USR Timiș, a declarat: “Alegerile interne au dat o echipă puternică pentru alegerile parlamentare, determinată să continue direcția pe care timișorenii au votat-o pe 9 iunie. Echipa USR Timiș are un obiectiv clar: să continue schimbarea profundă pe care am început-o la Timișoara și să apere interesele Timișoarei și ale Banatului, la București. Suntem pregătiți să facem o diferență reală în modul în care este condusă țara noastră, bazat pe respect pentru fiecare cetățean, corectitudine și autonomie locală”.

Pe primul loc pentru Camera Deputaților se află Cătălin Drulă, deputat în funcție, fost președinte de partid și fost ministru al transporturilor. În cele doar 9 luni de zile la Transporturi, Cătălin Drulă a absorbit 3,7 miliarde de euro fonduri europene, cu mult peste predecesorii săi, a deschis toate marile șantiere de infrastructură rutieră, dar a și restructurat instituția făcând-o mai suplă și mai eficientă.  Cătălin Drulă este primul ministru al Transporturilor care a avut curajul să elimine mafia PSD de la Metrou. 

Pe al doilea loc se află Paula Romocean, președinta USR Timișoara. De profesie este economistă și lucrează de aproape 18 ani la o companie timișoreană. Paula Romocean a reușit în mandatul ei de consilier local să ajute proprietarii de case istorice să reabiliteze mai ușor fațadele clădirilor. 

Aceasta este urmată de Vlad Șendroiu, liderul Consilierilor Județeni USR în Consiliul Județean Timiș, vicepreședinte USR Timiș și membru fondator USR Timiș, iar în viața de zi cu zi, IT-ist. Vlad Șendroiu a reușit în mandatul său de consilier județean, printre altele, să contribuie la modificarea ghidurilor de finanțare ale cluburilor sportive care permit accesul facil pentru cât mai multe dintre acestea.

Pe locul patru este parlamentarul în funcție, Raoul Trifan, actual senator și membru în Biroul Județean USR Timiș. În mandatul de senator, Raoul Trifan a propus mai multe legi unele fiind adoptate, altele care se află încă pe culoarul legislativ. Una dintre cele mai importante dintre ele este cea prin care cerea retragerea meritelor de stat condamnaților penal, lege de altfel respinsă de PSD&PNL. 

Cine sunt posibili viitori senatori de Timiș din partea USR?

La Senat lista este deschisă de Sorin Șipoș, vicepreşedinte USR Timiş, membru fondator al filialei USR Timiș și coordonatorul celor două campanii câștigătoare ale lui Dominic Fritz. 

Pe locul al doilea se află Alina Gîrbea, proaspăt transferată din filiala USR Diaspora și candidata USR la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Alina Gîrbea este de profesie politolog și a lucrat în mai multe instituții europene. 

Pe al treilea loc se află Erwin Floroni, președintele filialei USR Lugoj și fostul candidat la primăria municipiului.

În 2020 USR Timiș a obținut 3 locuri în Camera Deputaților și un loc în Senat. Procentul pe care USR l-a avut în județul Timiș a fost de 29,41%.

Exit mobile version